Episode 4 : Des petits pains complet à l’épautre

DIY – c’est le moment de se mettre à faire les petits pains soi-même. La variante présentée par Anne Beck dans la série « Wat iesse mer ? » peut vous donner envie à faire vos propres créations fraîchement sorties du four. Vous ajoutez à cela une pâte à tartiner sans sucre, composée entre autres de graines de tournesol et d’herbes fraîches et vous pouvez savourer votre petit-déjeuner équilibré.

Episode 4 : « Wat iesse mer? – ënnerwee », émission RTL en luxembourgeois.

Rezept: Spelzbréidercher

  • 750 g Spelzmiel (am beschten fresch gemuelen)
  • 450-500 ml wootlecht Waasser
  • 1 Küb Hierf
  • 2 TL Salz

D’Miel an eng Schossel ginn an eng kleng Verdéiwung dran drécken.
D’Hierf mat en bëssen Waasser vun den 450-500ml an der Verdéiwung zu engem Bräi verréieren, mat en bëssen Miel bestäuben a 15 Minutten goen loossen.
Duerno, Salz an den Rescht vum Waasser dobäi fügen an zu engem Deeg knieden, wärend mindestens 10 Minutten.
Op engem Bakblech kleng Bréidercher formen, mat Waasser bepinselen an e puer Kären drop verdeelen.  Am virgewiermte Schäffchen 10 Minutten bei 250 Grad an dann weider 10 Minutten bei 220 Grad fäerdeg baken loossen.

Rezept: Sonnenblummekären – Aufstrich

  • 100 g Sonnenblummekären
  • 100 ml Waasser
  • 1 Bond Frëschen Péiterséileg oder Basilikum, grob geschnidden
  • 1 Knuewelekszéif gepresst
  • 1 EL Olivenueleg
  • 1 TL Zitrounejus
  • ½ TL Currypolver
  • 1 TL Moschter
  • 1 TL Salz

Alles zesummen an engem Mixer püréieren. Je no Goût sinn Variatiounen méiglech ouni Currypolver mee aneren Gewürzer oder mat gedréchenten Tomaten oder aneren Kraider.

Voir « Wat iesse mer » sur RTL

L’émission « Wat iesse mer ? » est une émission produite et diffusée par RTL Télé Lëtzebuerg qui est parrainée par Cactus et le Ministère luxembourgeois de la Santé.